Bondscoach adoreert Pogba (21): Hij is de beste middenvelder ter wereld
"Hij beschikt over exceptionele fysieke en technische kwaliteiten en een sterk karakter"

Bondscoach adoreert Pogba (21): "Hij is de beste middenvelder ter wereld"

08-06-2014 22:10
4

Paul Pogba is pas 21, toch staat de middenvelder van Juventus ondanks zijn jonge leeftijd al hoog aangeschreven in voetballand. De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli gaat ver in zijn adoratie voor Pogba.

"Pogba is de beste middenvelder ter wereld", zegt de 56-jarige Prandelli in gesprek met L'Equipe. "Hij kan in verschillende rollen uit de voeten. Pogba beschikt over exceptionele fysieke en technische kwaliteiten. Hij weet wanneer hij zijn gezicht moet laten zien in het strafschopgebied en weet hoe hij voor problemen kan zorgen bij de tegenstander. En belangrijker nog, hij heeft een heel sterk karakter."

Prandelli zag Pogba de afgelopen seizoenen regelmatig aan het werk. De international van Frankrijk staat namelijk onder contract bij de Italiaanse kampioen Juventus. Pogba maakt onderdeel uit van de WK-selectie van Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk. De Franse middenvelder kwam eerder uit voor Manchester United, maar verliet Engeland transfervrij toen de club niet wenste te voldoen aan door hem gestelde eisen.