Titelhouder en Oranje-opponent 'La Roja' neemt pas na rust afstand van 'La Verde'
Spaanse nationale ploeg in oefenduel te sterk voor Bolivia: 2-0

31-05-2014 00:10

Spanje heeft vrijdagavond in Sevilla een strafschop nodig gehad om de oefenwedstrijd tegen Bolivia tot een goed einde te kunnen brengen. De eerste WK-tegenstander van Oranje won in Estadio Ramón Sánchez Pizjuá uiteindelijk met 2-0.

Fernando Torres schoot in de 51ste minuut vanaf elf meter raak en brak daarmee de ban voor La Roja (De Roden). In de slotfase had ook Andrés Iniesta nog succes tegen La Verde (De Groenen). Bondscoach Vicente del Bosque koos in het duel met de Zuid-Amerikanen voor Pepe Reina als doelman. César Azpilicueta, Gerard Piqué, Javi Martinez en Alberto Moreno vormden in eerste instantie de achterhoede.

Ander Iturraspe en Xavi waren de controlerende middenvelders, Juan Mata, Santi Cazorla en Pedro de aanvallend ingestelde. Torres was de diepe spits. In de tweede helft vielen Raul Albiol, Iniesta, Cesc Fàbregas, Sergio Busquets, David Silva en Gerard Deulofeu in. Spanje verdedigt komende zomer in Brazilië de wereldtitel. In de groepsfase neemt het land het op tegen Nederland, Chili en Australië.