Goede generale Engeland; stugge 'Reggae Boyz' laten Zwitsers zweten
Sturridge, Cahill en Jagielka belangrijk voor 'Three Lions' op Wembley: 3-0

Goede generale Engeland; stugge 'Reggae Boyz' laten Zwitsers zweten

30-05-2014 23:07

Engeland heeft in de aanloop naar het WK voetbal in Brazilië een eerste goede generale afgeleverd tegen Peru. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson won het oefenduel op Wembley vrijdagavond met 3-0.

De openingstreffer was van Daniel Sturridge, dit seizoen naast Luis Suarez al erg trefzeker bij Liverpool. Hij scoorde na een fraaie individuele actie vanaf de rand van het strafschopgebied. Na rust voerden de verdedigers Gary Cahill en Phil Jagielka, naar voren gekomen bij hoekschoppen, de productie verder op. Cahill kopte raak, Jagielka profiteerde vooral van een blunder van doelman Raúl Fernández.

Sturridge begon als centrale spits met Wayne Rooney, hersteld van een liesblessure maar nog niet in goeden doen, in zijn buurt. Adam Lallana en Danny Welbeck bezetten de vleugels. Halverwege de tweede helft maakte Rooney plaats voor de rijzende ster Raheem Sterling, het negentienjarige op Jamaica geboren talent van Liverpool.

Zondag vliegt de Engelse selectie naar Miami voor het laatste trainingskamp. In Florida staan nog tests tegen Ecuador en Honduras op het programma. Engeland is op het WK ingedeeld bij Italië, Uruguay en Costa Rica.

Zwitserland - Jamaica 1-0
Het Zwitsers voetbalelftal heeft ter voorbereiding op het WK een benauwde zege geboekt op Jamaica. Het oefenduel in Luzern eindigde vrijdagavond in 1-0. Invaller Josip Drmic, afgelopen seizoen in de Duitse Bundesliga actief bij degradant 1. FC Nürnberg, maakte de bevrijdende treffer pas zes minuten voor tijd. Daarvoor had hij al een niet te missen kans onbenut gelaten.

De Zwitsers hadden grote moeite gaten te vinden in de goed georganiseerde Jamaicaanse defensie. Het vertoonde spel gaf bovendien weinig hoop voor het WK. Zwitserland is ingedeeld in een groep met Frankrijk, Ecuador en Honduras.