OFFICIEEL: Olympique Marseille stuurt trainer Gattuso de laan uit

OFFICIEEL: Olympique Marseille stuurt trainer Gattuso de laan uit

20 februari - 12:44
5

Gennaro Gattuso is niet langer de trainer van Olympique Marseille. De gevallen Franse topclub heeft de Italiaan, die de afgelopen zeven duels niet winnend af wist te sluiten, op straat gezet. 

Het ontslag hing al even in de lucht, en is dinsdag officieel bevestigd door Marseille. De voormalig controleur stapte in september in als opvolger van Marcelino. Het werd allesbehalve een succes. In de Europa League, waarin Ajax één van de tegenstanders was, slaagde Gattuso er nog wel om Marseille naar de tweede plek te loodsen. 

In de Ligue 1 ging het stukken slechter. Marseille wist geen één van de afgelopen zeven wedstrijden te winnen. Afgelopen zondag verloor het ook nog bij Stade Brest. Dat bleek de druppel voor het bestuur van de club, die momenteel negende staat in eigen land en al sinds 17 december van vorig jaar wacht op de laatste competitiezege. 

Wie de opvolger wordt van Gattuso, die per direct uit zijn functie is ontheven, is momenteel nog niet duidelijk. Wel is de zeventigjarige Jean-Louis Gasset al regelmatig gelinkt aan l'OM.