Update: 'Tarik O. Spanje uit gezet, gevangenisstraf niet langer aan de orde'

Update: 'Tarik O. Spanje uit gezet, gevangenisstraf niet langer aan de orde'

21 november - 16:44 Laatste update: 20:30
20

Voormalig Ajax-speler Tarik O. is in Spanje veroordeeld tot een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar wegens het seksueel misbruiken van zijn eigen dochter. Dat meldt De Telegraaf, dat zich baseert op een recent vonnis van de rechtbank in de Spaanse plaats Marbella. 

Volgens de Spaanse rechters ging Tarik O. in 2011 bij zijn dochter in bed liggen, waarna hij haar heeft 'betast en aangerand', zo tekent De Telegraaf op. Tarik O. heeft tevens een contactverbod gekregen. Hij mag nu niet meer in directe omgeving van zijn dochter komen. Als de voormalig profvoetballer zijn straf heeft uitgezeten, houden de Spaanse autoriteiten nog vier jaar en twee maanden toezicht op hem. 

Als die periode voorbij is, mag hij tien jaar lang niet meer het land Spanje in. Tarik O. kwam in het verleden al vaker in aanraking met de Spaanse justitie. Eerder zat hij al eens een maand vast nadat hij verdacht werd van oplichting. 

De Telegraaf meldt dat de straf voor het misbruiken van zijn eigen dochter 'onherroepelijk' is. Een mogelijk hoger beroep behoort voor Tarik O. dus niet meer tot de mogelijkheden. De geboren Amsterdammer speelde 24 wedstrijden voor Ajax, waarmee hij in 1995 de Champions League won. Uiteindelijk verdeen hij wat meer op de achtergrond, alvorens hij in 2004 stopte met voetballen. Tarik O. is door De Telegraaf gevraagd om een reactie, maar ging daar niet op in.

Update: Volgens het Algemeen Dagblad hoeft Tarik O. niet naar de gevangenis, ondanks zijn veroordeling. De krant weet dat de straf is omgezet in een uitzetting, waardoor hij in de komende tien jaar welkom is in Spanje. Het is niet duidelijk waar O. nu verblijft.