Opvallende exit: bondscoach Tsjechië stapt meteen na EK-plaatsing op

Opvallende exit: bondscoach Tsjechië stapt meteen na EK-plaatsing op

21 november - 09:33

Jaroslav Šilhavý, bondscoach van Tsjechië, heeft zijn vertrek bij de nationale ploeg aangekondigd. De timing is opvallend, aangezien de Tsjechen zich maandagavond wisten te plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland. 

Na de met 3-0 gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië treedt Šilhavý op de kanalen van de Tsjechische voetbalbond naar buiten. "Hoewel we blij zijn, hebben we voor de wedstrijd besloten dat ik niet verder ga bij de nationale ploeg", verklaart Šilhavý. "Ik heb Petar Fouska (voorzitter Tsjechische voetbalbond, red.) hierover geïnformeerd. De druk was enorm. Dat heeft bijgedragen aan mijn beslissing."

Er is veel lof voor de keuzeheer, die Tsjechië naar het EK heeft geleid. "Het gaat niet alleen om mij, maar om iedereen die heeft bijgedragen aan de plaatsing. We hebben de klus geklaard en we kunnen terugkijken op goede resultaten." Šilhavý begon in de herfst van 2018 bij de nationale ploeg van Tsjechië. Hij coachte in totaal 58 wedstrijden, waarvan er 26 werden gewonnen. Met zijn ploeg versloeg hij het Nederlands Elftal van Frank de Boer in de achtste finale van het EK 2020.