Lukaku mag zich recordhouder noemen, titel van topschutter (bijna) een feit

Lukaku mag zich recordhouder noemen, titel van topschutter (bijna) een feit

20 november - 19:26 Laatste update: 21 november - 14:39
93

Romelu Lukaku kan terugblikken op een geweldige EK-kwalificatie. Big Rom wist maar liefst 14 keer te scoren de voorbije maanden. Nooit deed een speler beter tijdens de kwalificaties voor een Europees kampioenschap.

Azerbeidzjan was met een gezonde dosis zelfvertrouwen afgezakt naar het Koning Boudewijnstadion, maar de Azeri kwamen er pas tijdens de match achter dat Lukaku schietoefeningen had gepland. In een tijdsbestek van amper 36 minuten legde Lukaku er vier in het mandje. Tijdens de rust verving Domenico Tedesco Lukaku en de match eindigde uiteindelijk op een 5-0 zege voor de Rode Duivels.

Tegen Azerbeidzjan scoorde Lukaku zijn 11e, 12e, 13e en 14e doelpunt van deze kwalificatiecampagne. Mogelijk vloekten David Healy en Robert Lewandowski een beetje, want de Ier en de Pool waren tot dit weekend de recordhouders met meeste doelpunten tijdens een EK-kwalificatie. De tellers van Healy en Lewandowski stopten na 13 doelpunten.

Voor België zit de EK-kwalificatie er ondertussen op met een ticket voor het EK van 2024 in Duitsland op zak. Lukaku voert momenteel natuurlijk de lijst van topschutters aan tijdens deze EK-campagne en de kans is ook groot dat hij met de titel van beste schutter tijdens de kwalificaties voor het EK 2024 aan de haal gaat. Toch is dat nog geen feit en dat heeft alles te maken met het feit dat een paar landen nog in actie komen. Zo kan Kylian Mbappé nog op de slotspeeldag in actie komen tegen Griekenland. Nu de Franse ster heeft 5 doelpunten nodig om Lukaku slechts bij te halen. De kans is dus groot dat we straks een eerste Belgische topschutter hebben bij een EK-kwalificatiecampagne.

Euro 2024: topschutters tijdens de kwalificatie
14. Romelu Lukaku (België)
10. Cristiano Ronaldo (Portugal)
9. Kylian Mbappé (Frankrijk)*
8. Rasmus Højlund (Denemarken)*
7. Scott McTominay (Schotland)
6. Zeki Amdouni (Zwitserland)*
6. Erling Haaland (Noorwegen)
6. Bruno Fernades (Portugal)

* Het land moet nog één match afwerken