Tedesco is goed begonnen, bondscoach treedt in de voetsporen van Goethals

Tedesco is goed begonnen, bondscoach treedt in de voetsporen van Goethals

20 november - 18:00 Laatste update: 22 november - 17:00
57

Domenico Tedesco heeft zijn start bij de Rode Duivels niet gemist. De Italiaan hielp België aan een EK-ticket en bleef in zijn eerste jaar als bondscoach ongeslagen. Het was al vijftig jaar geleden dat een beginnende bondscoach dat kunstje flikte.

In februari van dit jaar stelde de KBVB Tedesco aan. Sindsdien stond Tedesco tien keer langs de lijn bij een match van de Rode Duivels. Zeven duels onder Tedesco werden gewonnen. Drie keer speelden de Rode Duivels gelijk onder de huidige bondscoach.

Resultaten onder Tedesco:
Zweden – België 0-3
Duitsland – België 2-3
België – Oostenrijk 1-1
Estland – België 0-3
Azerbeidzjan – België 0-1
België – Estland 5-0
Oostenrijk – België 2-3
België – Zweden 1-1
België – Servië 1-0
België – Azerbeidzjan 5-0

Goethals en Martinez
De laatste keer dat een bondscoach zonder nederlaag in zijn eerste jaar bleef, dateert alweer van 1968 – 1969. Destijds flikte niemand minder dan Raymond Goethals de knappe ongeslagen prestatie.

De voorganger van Tedesco bij de Rode Duivels, Roberto Martinez, verloor destijds al in zijn eerste match als Belgisch bondscoach. De Spanjaard verloor uitgerekend tegen zijn geboorteland met 0-2. Nadien bleef Martinez liefst 24 duels ongeslagen. De tweede nederlaag onder Martinez kwam er voor de Rode Duivels tijdens de halve finales van het WK tegen Frankrijk (1-0).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.