Vandenbempt over het “grote pluspunt” van Tedesco bij De Rode Duivels

Vandenbempt over het “grote pluspunt” van Tedesco bij De Rode Duivels

20 november - 16:44
4

Peter Vandenbempt vertelt wat volgens hem het grote pluspunt is van bondscoach Domenico Tedesco bij De Rode Duivels. Vandenbempt is onder de indruk van het tactische aspect dat Tedesco met succes brengt bij De Rode Duivels.

Vandenbempt vertelt dat Tedesco telkens met een tactische zet de tegenstanders van De Rode Duivels in de problemen weet te brengen. “In zijn opener tegen Zweden legde hij de sleutel in handen van Lukebakio, tegen Duitsland won de bondscoach de strijd om het centrum, in Oostenrijk was er plots de tweetrapsraket Openda-Lukaku en gisteren was er de hoog opkomende Castagne”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt deelt verder dat hij het als een grote meevaller ziet dat Tedesco in staat is om De Rode Duivels op verschillende manieren kan laten voetballen. “Oké, er moet nog flink gewerkt worden op sommige systemen – niet onlogisch met een fors gewijzigde ploeg – maar deze coach durfde wel af te stappen van het vastgeroeste systeem onder Roberto Martinez”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door te benadrukken dat hij onder de indruk is van de tactische flexibiliteit van Tedesco bij De Rode Duivels. “De tactische flexibiliteit en het uitproberen van bepaalde zaken is voor mij de grote plus van Tedesco, tot dusver”, besluit Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.