'Barcelona schakelt door na blessure Gavi, wil huurling-Girona eerder terughalen'

'Barcelona schakelt door na blessure Gavi, wil huurling-Girona eerder terughalen'

20 november - 16:08 Laatste update: 16:24
2

Nu FC Barcelona weet dat Gavi voor een lange tijd aan de kant staat met een afgescheurde kruisband, onderzoekt de Catalaanse club de mogelijkheid om Pablo Torre vervroegd terug te halen. Dat meldt de Spaanse krant SPORT

Omdat het in het geval van Gavi om een langdurige blessure gaat, kan Barça volgens de regels van de Spaanse competitie een speler van een andere club huren of een uitgeleende speler terughalen. Die speler mag maximaal tachtig procent van het salaris van de geblesseerde speler verdienen. Volgens de Spaanse krant denken de Catalanen daarom aan een vervroegde terugkeer van Torre, een twintigjarige middenvelder die op dit moment verhuurd wordt aan Girona. 

Die gedachtegang is opvallend te noemen, omdat Torre bij Girona nauwelijks aan spelen toekomt. In dit seizoen maakte hij pas 119 minuten voor zijn tijdelijke werkgever, verspreid over acht invalbeurten. Bij Spanje O21 is de jonge middenvelder wél lekker op dreef. Voor de nationale jeugdploeg scoorde hij twee doelpunten en gaf hij twee assists in 6 wedstrijden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.