Vertonghen over Rode Duivel Lukaku: “Zijn aanwezigheid is een enorme boost”

Vertonghen over Rode Duivel Lukaku: “Zijn aanwezigheid is een enorme boost”

20 november - 15:31 Laatste update: 16:23
7

Jan Vertonghen en De Rode Duivels wonnen zondagavond met 5-0 van Azerbeidzjan in de laatste EK-kwalificatiematch. De ervaren Vertonghen vertelt over het effect van de aanwezigheid van aanvoerder Romelu Lukaku bij De Rode Duivels.

Lukaku scoorde namens De Rode Duivels vier keer tegen Azerbeidzjan, Vertonghen uit zich dan ook lovend richting Lukaku. “Romelu is onmisbaar voor deze selectie. Als leider en als voetballer. Hij laat zich enorm gelden in de kleedkamer, de jongeren kijken naar hem op, maar tegelijk blijft Romelu bescheiden – hij is op die manier goud waard”, citeert Het Belang van Limburg Vertonghen.

Vertonghen ziet ook het sportieve belang van Lukaku bij De Rode Duivels. “Maar er is ook het sportieve. Zijn statistieken spreken voor zich, die zijn fenomenaal. De aanwezigheid van Romelu is een enorme boost richting het EK”, besluit Vertonghen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.