Vandereycken steekt Rode Duivel hart onder de riem: Niet dramatisch

Vandereycken steekt Rode Duivel hart onder de riem: "Niet dramatisch"

20 november - 12:16
2

De Rode Duivels hebben Azerbeidzjan geklopt met 5-0. Eén minpuntje: Loïs Openda kon opnieuw niet scoren. René Vandereycken vindt dat echter geen ramp.

Lukaku maakte voor de rust vier goals, maar Openda vond het doel niet. "Openda is een ander type spits: hij heeft liever meer ruimte en die was er niet tegen Azerbeidzjan", aldus Vandereycken bij Het Nieuwsblad. "Van Lukaku hebben we ook geen acties gezien waarin hij op snelheid de diepte in gestuurd werd. Openda werd minder aangespeeld."

Voor Vandereycken is Openda nog steeds de onbetwiste nummer twee. "Ik schat op basis van het afgelopen jaar de intrinsieke kwaliteiten van Openda hoger in dan die van Batshuayi, ook al heeft Openda ze bij de nationale ploeg nog niet kunnen tonen. Maar dat is niet dramatisch richting EK. Daar krijgen we sterkere tegenstanders die anders gaan voetballen en meer ruimte gaan weggeven."

Openda maakte in dit kalenderjaar nog geen enkel doelpunt bij de Rode Duivels. Eerder scoorde hij wel al twee internationale goals.