Vandenbempt over Duivels en Tedesco: 'Nog niet klaar voor hoofdrol op EK'

Vandenbempt over Duivels en Tedesco: 'Nog niet klaar voor hoofdrol op EK'

20 november - 11:31 Laatste update: 11:38
12

Domenico Tedesco heeft zijn eerste echte horde overleefd. De bondscoach van de nationale ploeg heeft zich met vlag en wimpel geplaatst voor de groepsfase van het EK in 2024. Peter Vandenbempt, analist bij Sporza, maakt de balans op. 

Het lijkt geen slecht moment … Tedesco heeft zijn tiende wedstrijd voor de Rode Duivels afgewerkt met een 5-0 overwinning en een plek als groepswinnaar in de EK-kwalificatie. Vandenbempt gelooft dan ook dat het op vlak van resultaten niet veel beter kan. Tien wedstrijden, acht overwinningen en twee gelijke spelen. 

'Na het afhaken van heel wat spelers van de Gouden Generatie was het voornaamste om ons te plaatsen voor het EK', stelt Vandenbempt. 'Dat is vlot gelukt.' Al moet hij er wel aan toevoegen dat het tegendeel een mislukking zou geweest zijn. 

Volgens Vandenbempt was de eerste helft tegen Duitsland het voorlopige sportieve hoogtepunt. 'Let op: dat spelniveau hebben we nadien wel niet meer teruggezien bij de Duivels', klinkt het bij Vandenbempt. De analist gelooft wel dat dit grotendeels te maken heeft met de afwezigheid van Kevin De Bruyne.  

'Er mag dan ook onderstreept worden dat Tedesco de kwalificatie afgedwongen heeft zonder zijn wellicht belangrijkste speler. Én zijn beste keeper', gelooft Vandenbempt. Toch gelooft de analist van Sporza niet dat de Duivels helemaal top zijn voor het EK. 'Op basis van deze campagne kan je dus nog niet zeggen dat België klaar is om een hoofdrol te spelen op het EK. Het zou ook verkeerd zijn om dat al te verwachten.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.