In de ban van Doku: “Daar gaan we van profiteren bij de Rode Duivels”

In de ban van Doku: “Daar gaan we van profiteren bij de Rode Duivels”

20 november - 11:12
4

De Rode Duivels trekken als groepswinnaar naar het EK in Duitsland. Een overtuigende overwinning tegen Azerbeidzjan bevestigt de koppositie en bewees nog maar eens de kwaliteit in de kern. 

Vier doelpunten van Romelu Lukaku, een doelpunt van Leandro Trossard en opnieuw een ijzersterke Jeremy Doku. De laatstgenoemde bevestigt zijn vorm en ontpopt zich misschien wel tot hét uitgangsbordje van deze nieuwe generatie. "We hebben de coach niet nodig om ons te pushen om te blijven presteren. We zijn professionals", legde Doku uit over het verlangen in de tweede helft. "We wilden er meer inleggen en niet stoppen.”

Zijn opmerkingen bevestigen de mening van Frédéric Waseige (analist bij RTBF), die zeer gecharmeerd is van de 'nieuwe' Doku. "Hij is in een andere wereld terechtgekomen, een wereld met concurrentie", analyseerde Waseige na de wedstrijd van zondag. 

"Zijn overstap naar Manchester City klikte echt. De transfer heeft zijn oogkleppen afgedaan. Als ik dat vanavond zag, zeg ik tegen mezelf dat deze jongen heel intelligent is. Daar gaan we van profiteren in het nationale team”, besluit Waseige op de Franstalige nieuwsdienst.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.