Van der Elst over Courtois-kwestie: Reikt hem de hand, gaat niet op de knieën

Van der Elst over Courtois-kwestie: "Reikt hem de hand, gaat niet op de knieën"

20 november - 10:58 Laatste update: 11:30
11

Franky Van der Elst gaf na afloop van de EK-kwalificatiecampagne zijn mening over de prestaties van bondscoach Domenico Tedesco. Hierbij ging hij in op de kwestie tussen enerzijds Domenico Tedesco en anderzijds Thibaut Courtois.

Van der Elst vindt het alleszins geen smet op het blazoen van de bondscoach. "Ik vind het correct gedaan van Tedesco, al vind ik wel dat ze het moeten proberen oplossen", zegt Van der Elst in Sjotcast.

Van der Elst gaat verder. "Hij reikt hem wel de hand, maar hij zal ook niet op zijn knieën gaan voor Courtois. Dat moet hij ook niet doen", zegt de analist. "Ik heb niet het gevoel dat hij er heel ver in wil gaan om Courtois er terug bij te hebben", voegt hij toe.

De analist is het niet eens met de acties van Courtois, al vindt hij wel dat de doelman aanvoerder had mogen zijn bij zijn honderdste cap. "Wat Courtois deed vind ik een brug te ver. Je kan het oneens zijn met de coach. Hij had toen ook aanvoerder mogen zijn. Hij loopt eigenlijk weg van de ploeg, mannen waar hij ondertussen al tien jaar samen mee speelt bij de nationale ploeg. Dat doe je niet", besluit Van der Elst.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.