Vandereycken: 'Deze campagne biedt geen enkele garantie op goed EK'

Vandereycken: 'Deze campagne biedt geen enkele garantie op goed EK'

20 november - 07:35 Laatste update: 07:43
50

Voor de Rode Duivels was het een gemakkelijke zondagavond. Azerbeidzjan werd met 5-0 van het veld geveegd en dat betekent dat de Rode Duivels als reekshoofd naar het EK gaan. René Vandereycken is nog niet zo onder de indruk van de prestaties.

'We mogen tevreden zijn over de resultaten van de EK-kwalificatiecampagne, maar die acht wedstrijden geven geen enkele garantie op een goed EK', schreef Vandereycken in Het Belang van Limburg.

Vandereycken zag de Rode Duivels goed weg komen wat betreft groepssterkte. 'We hebben wat geluk gehad bij de loting en niemand kan er iets aan doen dat we geen sterker land in onze groep hadden. De resultaten waren goed, maar het spelniveau was een groot gedeelte van deze campagne onvoldoende', pende Vandereycken.

Het ultieme wapen van De Rode Duivels is helder. 'De Rode Duivels hebben het voordeel dat ze een goede counterploeg zijn. Ik hoop op een goed EK, maar we hebben daar nog geen enkele garantie op', aldus Vandereycken.

Vandereycken stond van 2006 tot en met 2009 zelf 30 matchen aan het hoofd van de Rode Duivels als trainer. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.