'Wrijving in Premier League: topclubs zorgen voor ophef bij inkomstenverdeling'

'Wrijving in Premier League: topclubs zorgen voor ophef bij inkomstenverdeling'

19 november - 21:19 Laatste update: 22:07
1

In Engeland is een wrijving ontstaan over de verdeling van de competitiegelden. Nu de huidige afspraken in 2025 vervallen, willen de zes topclubs van de Premier League dat er een andere verdeling komt. Ze mikken op meer inkomsten, wat ten koste zou gaan van de rest.

Daily Mail meldt dat Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea FC en Tottenham Hotspur op een andere verdeling inzetten, waarin zij tientallen miljoenen meer ontvangen dan momenteel het geval is. Het zou betekenen dat de rest van de clubs in de Premier League met minder genoegen zou moeten nemen en de financiële verschillen tussen de clubs groter worden.

De zes clubs menen meer recht te hebben op de inkomsten dan de rest, omdat ze internationaal Engeland vertegenwoordigen en daarmee ook veel inkomsten genereren. Vanaf het seizoen 2025/2026 moet er een nieuwe verdeling worden gehanteerd, maar voorlopig zijn de topclubs en de rest het nog allerminst eens.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.