Vandenbempt voor Rode Duivels: “Zeer ongelukkig gepruts van de organisatie”

Vandenbempt voor Rode Duivels: “Zeer ongelukkig gepruts van de organisatie”

19 november - 20:22 Laatste update: 22:07
8

Peter Vandenbempt kon zijn oren niet geloven vlak voor de match tussen De Rode Duivels en Azerbeidzjan. In het Koning Boudewijnstadion was iemand vergeten om het juiste volkslied uit te kiezen voor Azerbeidzjan. Het volkslied van vorige opponent Zweden werd afgespeeld. Uiteindelijk wonnen De Rode Duivels de match tegen Azerbeidzjan met 5-0. 

Dit leverde zeer vreemde blikken op bij de spelers van Azerbeidzjan vlak voor de match tegen De Rode Duivels. Vandenbempt dacht er het volgende over. “Het was zeer ongelukkig gepruts van de organisatie”, citeert Sporza Vandenbempt.

Vandenbempt vertelt verder hoe de situatie verliep vlak voor de EK-kwalificatiematch. “De Azeri's stonden klaar om de armen op elkaars schouders te leggen voor hun volkslied, maar ze hoorden iets wat ze niet herkenden. Lukaku is daarna aan de zijlijn nog even gaan overleggen en heeft ook zijn excuses aangeboden”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door te vertellen dat het volkslied van Zweden, de vorige opponent van De Rode Duivels, werd afgespeeld. “Het bleek om het Zweedse volkslied te gaan. Hoe is dat mogelijk!? Het stak misschien nog in de CD-speler van de vorige keer. Uiteindelijk is het wel nog rechtgezet”, besluit Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.