'Ajax had contacten met Sampaoli, ex-bondscoach van Argentinië'

'Ajax had contacten met Sampaoli, ex-bondscoach van Argentinië'

19 november - 18:44

Ajax is voordat het John van 't Schip aanstelde in contact geweest met Jorge Sampaoli over de functie van hoofdtrainer. Dat meldt de Italiaanse journalist Rudy Galetti. Details over het contact worden er niet gegeven. 

Galetti meldt zaterdagavond dat er contact is geweest tussen Ajax en Sampaoli. Hoe vaak club en trainer elkaar hebben gesproken, wordt niet genoemd. Ook wordt er over het contact inhoudelijk niks vermeld. Ajax zat na het ontslag van Maurice Steijn, eind oktober, zonder trainer. Uiteindelijk werd Van 't Schip aangesteld, die zijn eerste twee wedstrijden als hoofdverantwoordelijke in de Johan Cruijff ArenA winnend afsloot. 

Dat de naam van Sampaoli nu valt, is opmerkelijk. De laatste buitenlandse trainer die in Amsterdam werkte, was de Deen Morten Olsen (tussen 1997 en 1998). Sampaoli was onder meer bondscoach van Argentinië en Chili. In september werd hij ontslagen bij het Braziliaanse Flamengo en ook was hij in het verleden werkzaam bij Olympique Marseille en Sevilla. 

Waarschijnlijk is het overigens wel dat er na dit seizoen een buitenlandse trainer aan het roer staat bij Ajax. Dat meldde Het Parool onlangs. Volgens de krant worden in Amsterdam de pijlen momenteel gericht op een 'jonge, vooruitstrevende coach'.