Opvallende keuze bevalt Nagelsmann goed: 'Hele grote kans op sleutelrol EK'

Opvallende keuze bevalt Nagelsmann goed: 'Hele grote kans op sleutelrol EK'

19 november - 17:40

Julian Nagelsmann ziet in Kai Havertz een reële optie als linksback voor het Duitse elftal. In de oefenwedstrijd tegen Turkije (2-3 verlies) speelde de miljoenenaankoop van Arsenal voor het eerst op die positie. De Duitse bondscoach was na afloop erg te spreken over het optreden van Havertz, die zelfs de 1-0 van Duitsland voor zijn rekening nam. 

"Kai zei dat hij het wilde doen, het wilde proberen. Ik zie dit niet als een risico voor hem, maar als een hele, hele grote kans om een sleutelrol te spelen op het EK. Voor het eerst op een onbekende positie deed hij het buitengewoon goed en was waarschijnlijk onze beste speler", analyseerde Nagelsmann na de wedstrijd in de Duitse media. 

Over de rest van zijn team was de bondscoach minder te spreken. "Het eerste doelpunt dat we tegen kregen was heel simpel, waarbij we iets te agressief verdedigden. Wij hebben het ze te gemakkelijk gemaakt. Sommigen bereikten niet het emotionele niveau dat nodig was om een ​​wedstrijd als deze te winnen en gingen niet tot het uiterste. Als we de wedstrijd in de eerste tien minuten hadden afgemaakt, was het resultaat anders geweest."

Tevens keek Nagelsmann vooruit naar de oefeninterland met Oostenrijk. Die wedstrijd wordt dinsdag afgewerkt. "Oostenrijk is beter dan Turkije wat betreft het voetbal dat ze spelen. Je kunt het de ploeg niet kwalijk nemen dat ze niet willen winnen. Elke speler moet op zijn minst het emotionele niveau van zijn tegenstander bereiken. Alleen dan zal de hogere kwaliteit in de meeste games de boventoon voeren."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.