Maes over zijn flirt met Antwerp: D'Onofrio heeft toen zijn veto gesteld

Maes over zijn flirt met Antwerp: "D'Onofrio heeft toen zijn veto gesteld"

19 november - 11:16 Laatste update: 11:26
2

Peter Maes is momenteel aan de slag bij Willem II. In Het Belang Van Limburg praat hij met analist Johan Boskamp. Het duo kon in 2017 zowaar aan de slag bij Antwerp en sprak met voorzitter Paul Gheysens. 

"Na de promotie waren ze op zoek naar een nieuwe coach en dachten ze ook aan jou als verantwoordelijke voor de scouting en de jeugd", vertelt Maes. "We hebben daar twee uur binnen gezeten, maar nog geen tien minuten over voetbal gepraat. Uiteindelijk is Luciano D’Onofrio gekomen en heeft hij zijn veto gesteld tegen onze komst. Bij Standard was D’Onofrio de man die me destijds naar de C-kern heeft gestuurd. Die relatie was dus niet al te best."

Maes werkt nu in Nederland, maar sluit een terugkeer naar België niet uit. "Zeg nooit nooit. Maar op dit moment heb ik het perfect naar mijn zin in Nederland. Daar gaat het puur over het spelletje en word ik beoordeeld op mijn kwaliteiten als coach. In België ligt dat moeilijker. De goede resultaten bij Willem II zijn voor mij het bewijs dat ik nog altijd mijn stempel kan drukken op een club."

Willem II staat momenteel aan kop in de Nederlandse tweede afdeling. Het heeft vier punten voorsprong op eerste achtervolger Roda JC.