OFFICIEEL: Al Ittihad heeft Argentijnse trainer beet

OFFICIEEL: Al Ittihad heeft Argentijnse trainer beet

18 november - 20:10 Laatste update: 22:10
4

Marcelo Gallardo wordt de nieuwe trainer van Al Ittihad. Hoewel de club uit Saudi-Arabië de komst van de 47-jarige Argentijn nog moet bevestigen, geeft de trainer al aan dat hij zijn handtekening gaat zetten.

Gallardo gaat bij Al Ittihad samenwerken met onder meer Karim Benzema en N'Golo Kanté. De Saudische club zette onlangs Nuno Espirito Santo op straat, omdat de Portugees niet overweg kon met Benzema. Gallardo tekent een contract tot de zomer van 2025, met een optie voor twee extra jaren. De Argentijn wordt een van de best betaalde trainers ter wereld.

"Ik ga het voorstel van Al Ittihad accepteren", zegt Gallardo. "Ook vanwege persoonlijke redenen. Ze hebben me nieuwsgierig gemaakt met een groot project in een nieuwe, interessante, competitie. Ik ben gemotiveerd en kan niet wachten om aan de slag te gaan."

Gallardo stond tussen 2014 en 2022 aan het roer bij River Plate. 

Update: Ondertussen zijn de handtekeningen gezet. Marcelo Gallardo mag zichzelf de nieuwe trainer van Al Ittihad noemen. Dat maakte de club zaterdag bekend. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.