Bizar verhaal: Franse club wint bekerwedstrijd na reis van 33.000 kilometer

Bizar verhaal: Franse club wint bekerwedstrijd na reis van 33.000 kilometer

18 november - 18:11
5

Thionville FC, dat uitkomt op het vijfde niveau van Frankrijk, heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Coupe de France. Op zich geen groot nieuws, maar de spelers en staf moesten er wat voor over hebben. In de zevende ronde van het bekertoernooi moest Thionville tienduizenden kilometers reizen. 

Thionville werd in de loting gekoppeld aan Hienghène Sport. Die club is gehuisvest in Nieuw-Caledonië, een eilandengroep ten oosten van Australië. Nieuw-Caledonië hoort bij Frankrijk en dus mag Hienghène Sport deelnemen aan de Coupe de France. Thionville moest liefst 33.000 kilometer afleggen om op de bestemming te komen.

Dat heeft de club niet voor niets gedaan. Thionville keert met een 0-4 overwinning terug naar het noorden van Frankrijk. Het duurt even tot Thionville thuis is: voor de terugreis staat een klein etmaal. Het is nog onduidelijk wie de tegenstander van Thionville in de volgende ronde wordt. De kans is in elk geval groot dat de club niet weer een dergelijke reis hoeft te maken.