Mooi initiatief: Charleroi zamelt tegen Westerlo geld in tegen prostaatkanker

Mooi initiatief: Charleroi zamelt tegen Westerlo geld in tegen prostaatkanker

18 november - 16:44
1

De donkere wintermaanden zijn stilaan losgebarsten en die staan vaak in het teken van liefdadigheid. Sporting Charleroi springt graag op die kar. De Henegouwers kondigen een inzamelactie aan voor hun volgende thuismatch tegen KVC Westerlo. Het goede doel: de strijd tegen prostaatkanker.

De maand november is de laatste jaren al omgedoopt tot 'movember', waarin mannen hun snor laten staan en de aandacht gevestigd wordt op kankeronderzoek. Ook Charleroi wil haar duit in het zakje doen. Eerst en vooral lanceert het een oproep om geld te storten voor 'La Maison Mieux-Être', een organisatie die mannen met prostaatkanker helpt.

Naast die vrije gift kunnen ook de trouwe toeschouwers op Mambourg hun steentje bijdragen. Op elk verkocht ticket voor de competitiewedstrijd met Westerlo zal Charleroi namelijk één euro afstaan aan het goede doel. Die partij vindt plaats op 25 november. Een extra reden voor de fans om af te zakken naar het stadion. De ontmoeting met Westerlo is overigens een belangrijke voor De Zebra's, die dezer dagen vooral naar onder moeten kijken in de stand.