'Verloren concurrentiestrijd met Openda drijft Werner mogelijk naar Fulham'

'Verloren concurrentiestrijd met Openda drijft Werner mogelijk naar Fulham'

18 november - 14:59 Laatste update: 15:24
1

Timo Werner zit volledig op een zijspoor in zijn loopbaan. Een terugkeer naar RB Leipzig, de club van zijn doorbraak, leek op zich een verstandige zet, maar ook in de bakermat komt de spits nauwelijks van de bank. De voortvarende intrede van Loïs Openda heeft daar veel mee te maken. Fulham FC wil Werner nu een reddingsboei toewerpen.

Bij Leipzig heeft zomeraanwinst Openda zich meteen tot spits nummer één ontpopt. Met negen doelpunten en twee assists in de Bundesliga én twee treffers in de Champions League maakt de Rode Duivel die status ook waar. Behalve Openda heeft Werner overigens nog concurrentie te vrezen. Youssouf Poulsen en Benjamin Sekso kwamen allebei eveneens al vaker aan spelen toe dan de Duitser.

Momenteel kwam Werner nog maar ruim 200 minuten in actie in de Bundesliga, verspreid over twee basisplaatsen en zes invalbeurten. Scoren lukte daarin nog niet. Een nieuw impuls lijkt dus wenselijk. Fulham wil daar best aan meewerken. The Cottagers geloven nog in de doelpuntenneus van de Duitser en willen hem in januari op huurbasis overnemen, meldt de Turkse transferspecialist Ekrem Konur. 

Bij Fulham zou Werner ploeggenoot worden van een andere Rode Duivel, Timothy Castagne. De Premier League is alvast geen onbekend terrein voor hem. Eerder stond Werner al onder contract bij Chelsea FC, maar ook bij The Blues wilde het niet vlotten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.