Olaigbe (Cercle) ontdekt de JPL: Heel wat goeie ploegen en fysieke competitie

Olaigbe (Cercle) ontdekt de JPL: "Heel wat goeie ploegen en fysieke competitie"

18 november - 14:18 Laatste update: 15:25

Kazeem Olaigbe is aan zijn doorbraak aan het timmeren. Bij Cercle Brugge leunt de flankaanvaller steeds dichter aan bij een basisstek en ook bij de nationale beloften loopt het als een trein. Nochtans was hij tot enkele maanden geleden nog een nobele onbekende, omdat hij al vroeg voor het buitenland koos.

In 2019, op amper zestienjarige leeftijd, maakte Olaigbe al de oversteek van RSC Anderlecht naar Southampton FC. Daar vervolmaakte hij zijn opleiding. Olaigbe geeft toe dat dat een risico was, op zo'n jonge leeftijd. "Maar Southampton was toen een ploeg die bekend stond voor zijn goede jeugdwerking. In die zin was het eigenlijk een logische stap", vertelt hij aan de website van Cercle.

Die periode bij Southampton heeft ook wel degelijk vruchten afgeworpen. "Ik schopte het daar zelfs tot speler van het jaar bij het tweede elftal", laat Olaigbe trots weten. De voorbije jaren kreeg de aanvaller ook twee uitleenbeurten om zich te testen, eentje bij Ross County in Schotland en eentje in de Engelse vierde klasse. Afgelopen zomer polste Cercle bij hem, maar De Vereniging was niet de enige kanshebber. "Naast Cercle waren ook Standard en enkele buitenlandse clubs geïnteresseerd", onthult Olaigbe.

Fysieke Cercle
Uiteindelijk viel de keuze toch op Brugge. "Cercle was het meest concreet en het project hier sprak me ook aan. Er wordt hier ook zeer professioneel gewerkt en dat merk je aan alles", legt de belofte-international uit. Bij Cercle kwam hij in een jonge, maar hechte spelersgroep terecht. Ook de kennismaking met de Jupiler Pro League verloopt aangenaam. "Het niveau is goed. Er zijn heel wat goeie ploegen. Daarnaast is het ook een erg fysieke competitie", heeft Olaigbe al gemerkt. 

Daar doet zijn eigen ploeg graag aan mee. "Zeker de manier waarop wij met Cercle spelen is enorm veeleisend", beseft hij. "Het is eigenlijk erg vergelijkbaar met hoe sommige ploegen in Engeland of Schotland spelen." Onlangs ontmoette Olaigbe nog Anderlecht. De 0-3-nederlaag deed pijn, maar het deed deugd om enkele oude bekenden terug te zien die hij nog kende van bij de jeugd, zoals Zeno Debast. "Achteraf kwamen ze al lachend zeggen dat ik terug naar Anderlecht moest komen. Maar ik ben erg gelukkig bij Cercle", stelt Olaigbe de fans gerust.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.