En of de toekomst rooskleurig oogt: liefst zeven Belgen halen top-100 Golden Boy

En of de toekomst rooskleurig oogt: liefst zeven Belgen halen top-100 Golden Boy

18 november - 14:00 Laatste update: 15:25
37

De prestigieuze Golden Boy Award is vrijdag in handen gevallen van Jude Bellingham. De superster van Real Madrid prijkt bovenaan een top-100 die boordevol veelbelovend talent zit. Ook vanop Belgische bodem! In de eindstand komen liefst zeven landgenoten voor.

De Italiaanse Golden Boy Award, georganiseerd door de krant Tuttosport, geldt al jaren als een belangrijke indicatie voor toekomstig voetbalgeweld. In deze editie werd de leeftijdsgrens vastgelegd op geboortejaar 2003. Op de erelijst staan onder meer Kylian Mbappé, João Félix, Erling Braut Haaland en nu dus ook Bellingham. In zijn schaduw hebben enkele Belgische jongeren hun plekje in de top-100 opgeëist. Johan Bakayoko en Arthur Vermeeren vielen zelfs nét buiten de eerste tien.

De vleugelspeler van PSV troefde de metronoom van Royal Antwerp FC met nipt verschil af. Bakayoko kreeg uiteindelijk de twaalfde stek toebedeeld, Vermeeren de veertiende. De kersverse Rode Duivel is wel de eerste van het geboortejaar 2005. Ook verderop staan nog enkele namen die erg vertrouwd in de oren klinken. Zeno Debast (RSC Anderlecht) maakt de top-25 rond. Romeo Lavia (Chelsea FC) werd 55e, Jorne Spileers (Club Brugge) 60e en Malick Fofana (KAA Gent) 68e. Die laatste wordt op de website overigens verkeerdelijk omschreef als een Kroaat.

Nog één Belgische naam wist zich te onderscheiden. Mathias Delorge (STVV) kon nog op het nippertje zijn plaatsje verwerven in de top-100. Daarmee houdt het nog niet op voor de Jupiler Pro League, want met Bilal El Khannouss (KRC Genk, 28e) en Bjorn Meijer (Club Brugge, 64e) duiken er nog twee namen op die momenteel in ons land actief zijn.

De hele eindstand van de Golden Boy 2023 kan je hier raadplegen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.