Overmars krijgt steun: Een dickpic verstuurd en meer, geen moord gepleegd

Overmars krijgt steun: "Een dickpic verstuurd en meer, geen moord gepleegd"

18 november - 18:32
58

De sportief directeur van Royal Antwerp FC, Marc Overamars, krijgt steun in het Nederlandse Algemeen Dagblad. Verslaggever Sjoerd Moussou heeft vooral met de familie van Overmars te doen. Hij vindt dat er ondertussen wel genoeg aandacht is besteed aan de dickpic van de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax.

Overmars stond deze week weer volop in de belangstelling. In het boek 'Ajax in crisis' wordt beschreven hoe zijn gedrag de implosie van de Amsterdamse topclub inluidde, terwijl de oud-international door het Instituut Sportrechtspraak (ISR) voor een jaar is geschorst. 

De uitslag van het ISR-onderzoek is pijnlijk, vindt Mossou. 'Al was het maar vanwege de ‘driehonderd pagina’s aan whatsapp-berichten’ richting één van de slachtoffers, een groot deel seksueel getint en expliciet, eenzijdig verstuurd door de voetbaldirecteur. Op welke planeet leefde deze dwaas - in vredesnaam?', begint de sportjournalist in zijn column in het AD.

Toch is er nu ook sprake van 'mildheid' bij Mossou. 'Niet per se met Overmars zelf, de man die zelf zo mondjesmaat spijt betuigde, en die Ajax én alle gedupeerden fopte door binnen zes weken al een contract bij Royal Antwerp te tekenen. Therapie, zoals hem dringend was aanbevolen? Niets voor hem.' Hij wijst vooral naar Epe en de vooraanstaande rol die de familie Overmars bij de Veluwse dorpsclub speelt. 'Eén van de spectaculairste, vreemdste kwesties uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal heeft in dat licht bezien niets grappigs of abstracts. Hier komt de schaamte heel dichtbij, nog steeds, als een open zenuw die niet alleen Overmars zelf raakt, maar zijn naasten misschien nog wel meer.'

'Het maakt het gedrag van Overmars niet minder laakbaar natuurlijk', stelt Mossou. 'Wel rechtvaardigt het de vraag of het zo onderhand niet genoeg is, qua bloeddorst en hoongelach. De schorsing van Overmars mag dan een wassen neus zijn, de werkelijke straf heeft zijn vernietigende werk allang gedaan natuurlijk, met allerlei familieverdriet en beschadigde vriendschappen tot gevolg. Er is een dickpic verstuurd en meer van dat, geen moord gepleegd. Een klein beetje mededogen mag best', besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.