Miljoeneneis familie Nouri weerlegd: 'Kletsverhaal, de familie is opnieuw de dupe'

Miljoeneneis familie Nouri weerlegd: 'Kletsverhaal, de familie is opnieuw de dupe'

17 november - 22:02
1

In het onlangs verschenen boek Ajax in crisis staat dat de familie van Abdelhak Nouri bij Ajax een schadevergoeding van zestig miljoen euro zou hebben geëist. Daar is volgens journalist Henk Spaan niets van waar. In zijn column voor Het Parool weerlegt hij de bewering van auteur Menno de Galan.

'Het is een kletsverhaal, waarschijnlijk in de wereld gebracht door een of ander lid van de toenmalige rvc', aldus Spaan, die niet weet om welk lid het gaat. 'Het is daar een niet bij te houden komen en gaan van lekkende bobo's. De Galan heeft niet gecheckt bij de Nouri's of het bedrag van 60 miljoen klopte. Alsof die toonbeelden van bescheidenheid zoiets ooit in hun hoofd zouden halen. Ze vertrouwden Beer en Hogeling', vervolgt Spaan, die daarmee doelt op de advocaten van Nouri. 

De familie van de 26-jarige Nouri ontving vanuit Amsterdam een schadevergoeding van 7.850.000 miljoen euro, maar volgens De Galan lag die eis dus beduidend hoger. Spaan verwacht op korte termijn een reactie vanuit Ajax, dat de berichtgeving in het boek dan moet gaan ontkennen. 'Het wachten is nu op de verklaring van Ajax dat de zestig miljoen onjuist is. Zolang ze dat niet doen, is de familie Nouri opnieuw de dupe.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.