Vertonghen had het zwaar na Benfica: “Achteraf is Anderlecht fantastische keuze”

Vertonghen had het zwaar na Benfica: “Achteraf is Anderlecht fantastische keuze”

17 november - 22:12
18

Jan Vertonghen verliet het Portugese Benfica voor RSC Anderlecht. Het vertrek uit de Portugese hoofdstad viel de Rode Duivel aanvankelijk zwaar, maar nu is hij de patron in de verdediging van paas-wit.

Vertonghen geeft toe dat zijn vertrek bij Benfica hard aankwam. “Dat lag me toen verschrikkelijk zwaar, ja. Het was veruit de moeilijkste beslissing die ik ooit heb moeten nemen. En dat had helemaal niets met Anderlecht te maken. Maar nú kan ik zeggen: ik heb een fantastische keuze gemaakt. Weet je, mensen praten vaak over het negatieve.”

Vertonghen bekijkt alles nu positief. “Het weer bijvoorbeeld. Iets dat beter kan op hun werk. Of de kinderen die het niet goed doen op school - ik zeg maar iets. Terwijl je moet koesteren dat je gelukkig bent. Ik ben écht gelukkig. Ik zeg dat ook vaak, thuis en in mijn omgeving. Mensen zouden dat veel meer moeten doen”, citeert Het Laatste Nieuws.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.