Tuttosport wijst onderscheiding voor 'Beste voorzitter' toe aan Bloom (Union)

Tuttosport wijst onderscheiding voor 'Beste voorzitter' toe aan Bloom (Union)

17 november - 15:46
1

Union Saint-Gilloise mag opnieuw een (bescheiden) feestje bouwen. Mede-eigenaar Tony Bloom is op het prestigieuze Gala van de Golden Boy uitgeroepen tot 'Beste voorzitter in Europa'. De jury verwees daarvoor wel hoofdzakelijk naar zijn verdiensten met Brighton & Hove Albion.

In 2018 maakte Bloom zijn intrede bij Union, dat sindsdien nauwe banden onderhoudt met Brighton. Die laatste club is een waar voorbeeld in het Engelse voetbal. Dankzij een gestage groei zijn The Seagulls intussen een uitgegroeid tot een subtopper in de Premier League. Dit seizoen mogen ze dan ook hun allereerste Europese campagne ooit afwerken. Dat doet Brighton bovendien met spectaculair en vernieuwend voetbal én zonder de boekhouding overhoop te halen. Anders gezegd, Bloom is 'een grootse voorzitter van een grootse club', zoals organisator Tuttosport het omschrijft.

De Italiaanse krant rept in haar persbericht met geen woord over Union, maar Belgische voetbalvolgers weten maar al te goed dat Bloom ook in het Dudenpark een sprookjesverhaal heeft geschreven. Onder het bewind van de zakenman, die zijn kapitaal voornamelijk opbouwde in de gokindustrie, zijn de Brusselaars opgeklommen vanuit het tweede niveau naar een te duchten titeluitdager. Twee jaar op rij sneuvelde Union pas met de eindstreep in zicht. Ook in Europa staan er inmiddels enkele fraaie overwinningen op het cv.