Doku nu al vergeleken met Hazard: Je duwt hem niet zomaar omver, hè

Doku nu al vergeleken met Hazard: "Je duwt hem niet zomaar omver, hè"

17 november - 12:29 Laatste update: 12:43
5

Jérémy Doku scheert hoge toppen bij Manchester City en de Rode Duivels. Nedum Onuoha ziet het graag gebeuren. De ex-speler van City is nu analist voor BBC en vergelijkt hem met Eden Hazard.

"Omdat hij zoals Hazard het tempo uit de actie durft te halen, om dan weer genadeloos te versnellen", legt Onuoha uit bij Het Nieuwsblad. "En je probeert hun schijnbewegingen wel te lezen, maar zij kunnen altijd nog van richting veranderen, waardoor je toch gezien bent. Bovendien staat Doku net als Hazard stevig op z’n benen. Je duwt hem niet zomaar omver, hè."

Toch wil Onuoha het niet te ver drijven. "Hazard op de top van z’n kunnen was sensationeel. Het zou stom zijn om nu te gaan beweren dat Doku evengoed wordt. Maar de huidige hype is wel gewoon terecht. Het is genieten geblazen. In de officiële City-podcast zit ik om de zoveel tijd ook samen met een speler, dus ik hoop Jérémy binnenkort eens te ontmoeten. Dan kan ik hem zeggen hoe frustrerend ik het had gevonden als ik tegen hem had moeten spelen."

Zondag spelen de Rode Duivels nog in eigen huis tegen Azerbeidzjan. Doku zit inmiddels aan tien caps en twee doelpunten voor de nationale ploeg.