Bijzonder: Cech duikt op in topcompetitie in Verenigd Koninkrijk in andere sport

Bijzonder: Cech duikt op in topcompetitie in Verenigd Koninkrijk in andere sport

15 november - 18:03 Laatste update: 18:32
1

Na zijn succesvolle carrière als keeper ging Petr Cech (41) aan de slag als ijshockeyer en ook in die sport is hij inmiddels een redelijk grote naam. De doelman uit Tsjechië is inmiddels gehuurd door Belfast Giants. Die ploeg komt uit Noord-Ierland en komt uit op het hoogste ijshockeyniveau in het Verenigd Koninkrijk. De Giants hebben hem gehuurd van Oxford City Stars, een niveautje lager.

Cech wilde na zijn periode als voetballer graag aan de slag in de ijshockeysport en klom zo via regionale clubs op naar het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk. De Tsjechische doelman was nog even actief bij zijn oude club Chelsea, maar met die rol kapte hij in de zomer van 2022.

Cech heeft er een zeer rijke voetballoopbaan opzitten, de doelman van onder meer Chelsea en Arsenal keepte in totaal 782 professionele matchen. Hierin wist de doelman maar liefst 695 keer de 0 te houden. Ook keepte Cech 124 interlands namens Tsjechië. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Belfast Giants🏒 (@belfastgiants)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.