Chatelle analyseert RWDM: Het is allemaal een beetje te stereotiep

Chatelle analyseert RWDM: "Het is allemaal een beetje te stereotiep"

15 november - 17:19
1

RWDM staat na veertien speeldagen op een verdienstelijke tiende plek in de Jupiler Pro League. De promovendus verloor dit seizoen thuis enkel nog maar van Union Saint-Gilloise. Voormalig RSC Anderlecht en KRC Genk-speler Thomas Chatelle analyseert de prestaties van RWDM dit seizoen.

Volgens Chatelle is het grootste struikelblok van RWDM dat het enerzijds moeilijk tot scoren komt en anderzijds ook makkelijk doelpunten slikt. "Dan is het uiteraard lastig om hoger in het klassement te klimmen", klinkt Chatelle bij DAZN. "Toch kan RWDM van een geslaagde terugkeer spreken tot nu toe, zeker gezien de omstandigheden met een moeilijke voorbereiding en het vertrek van de staf kort voor de start van het seizoen", aldus Chatelle.

Volgens Chatelle is het een goede zaak geweest dat RWDM snel punten heeft kunnen pakken, waarna ze hun eigen spel stilaan konden spelen. Daar is echter nog werk aan volgens Chatelle. "Er is een probleem met het creëren van echte kansen. Het is allemaal een beetje te stereotiep, en niet doortastend genoeg op de flanken", zegt Chatelle.

Volgens hem kan Xavier Mercier daarin nog belangrijk zijn voor RWDM. "Op zijn leeftijd kan hij niet elke wedstrijd meer 90 minuten spelen, maar ze moeten zich de vraag stellen of ze om efficiënt te zijn zonder Mercier kunnen. Als hij op het veld staat is hij de garantie om ballen in de aanvalszone te krijgen en Gueye of MBoup te bereiken", besluit Chatelle

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.