'Bundesliga-smaakmaker Xavi Simons waarschijnlijk langer bij RB Leipzig'

'Bundesliga-smaakmaker Xavi Simons waarschijnlijk langer bij RB Leipzig'

15 november - 14:35
1

Xavi Simons zal waarschijnlijk een seizoen extra bij RB Leipzig blijven, zo meldt het Duitse Sport Bild. De aanvallende middenvelder werd aanvankelijk voor één seizoen gehuurd van Paris Saint-Germain, maar de Nederlander heeft zo’n goede indruk gemaakt bij de Duitsers dat ze hem langer willen behouden. Dat zal Loïs Openda plezieren, want hun onderlinge verstandhouding verloopt uitstekend.

Leipzig wil Simons maar al te graag in Duitsland houden, al is een optie tot koop zeer onwaarschijnlijk. Ook voor PSG zou een verlengde huurperiode positief uit kunnen pakken. De twintigjarige Nederlandse international zou in het Parc des Princes nog niet verzekerd zijn van veel speeltijd, mede door de concurrentie van Ousmane Dembélé. Bij de Bundesliga-topclub kan hij zich juist wel verder ontwikkelen.

Simons is dit seizoen een van de absolute uitblinkers bij Leipzig in de Bundesliga en de Champions League. Zo scoorde hij al zes keer en gaf hij acht assists in zeventien wedstrijden. Hij vormt zo de gedroomde aanvallende partner voor Openda. De Rode Duivel schoot over alle competities heen al elf keer raak sinds zijn zomerse toptransfer naar Leipzig. Enkele van die doelpunten vielen op pass van Simons.

PSG maakte afgelopen zomer gebruik van een clausule, waardoor het Simons voor zes miljoen euro kon terugkopen van PSV. De kans dat ze hem snel weer verkopen is klein: de transfersom zou in dat geval naar de Eindhovenaren gaan. Bij de Franse kampioen ligt Simons nog tot medio 2027 vast.