Ratcliffe zet Man United-veranderingen in gang: directeur moet club verlaten

Ratcliffe zet Man United-veranderingen in gang: directeur moet club verlaten

15 november - 14:24
2

Manchester United neemt aan het einde van dit kalenderjaar afscheid van algemeen directeur Richard Arnold. De 52-jarige bestuurder vertrekt nu Ineos-baas Sir Jim Ratcliffe 25 procent van de aandelen van de Premier League-grootmacht gaat overnemen.

Arnold werkte sinds 2007 voor Manchester United. In februari 2022 volgde hij Ed Woodward op als hoogste bestuurder van The Mancunians. Hij speelde een vooraanstaande rol in de commerciële groei van de Engelse topclub, maar de sportieve prestaties hielden daar geen gelijke tred bij.

Met de komst van Ratcliffe, die vermoedelijk binnenkort wordt gepresenteerd, staat United voor de nodige veranderingen. De Ineos-eigenaar zal zich nadrukkelijk met de gang van zaken gaan bemoeien op Old Trafford. In eerste instantie zal Patrick Stewart, bestuurslid en advocaat, de honneurs waarnemen, maar onder meer The Athletic schrijft dat voormalig Juventus-directeur Jean-Claude Blanc een belangrijke kandidaat is om de nieuwe algemeen directeur te worden. De Fransman is nu nog werkzaam bij Ineos.

Ratcliffe lijkt de nodige veranderingen teweeg te brengen. Ook Sir David Brailsford, de aanjager achter de successen van de Sky-wielerploeg en huidig performance directeur van de Britse wielerbond, wacht een sleutelrol. Samen met Ratcliffe moet hij zich gaan buigen over de positie van de directeur voetbal. Momenteel wordt die functie bekleed door John Murtough. Hij lijkt daardoor te moeten vrezen.

The Athletic benadrukt nogmaals dat de positie van Erik ten Hag ondanks de moeizame seizoenstart niet meteen onder druk staat. De Nederlandse manager, die onder meer de steun van Sir Alex Ferguson geniet, lijkt het tij bovendien langzaam te keren.