De teerling is geworpen: Monopoly-spel van Genk is af met 22 verkoren legendes

De teerling is geworpen: Monopoly-spel van Genk is af met 22 verkoren legendes

15 november - 14:15 Laatste update: 14:33
22

De supporters van KRC Genk weten wat ze binnenkort kunnen vragen aan Sinterklaas en/of de kerstman. Sinds vandaag is er namelijk een eigen versie van het Monopoly-gezelschapspel op de markt verschenen. De aanhang van de club mocht overigens zélf stemmen welke spelers een plekje kregen in het spel.

In samenwerking met fabrikant Hasbro heeft Genk zich de voorbije maanden gebogen over een gepersonaliseerde versie van het alombekende Monopoly. Die is nu klaar. De spelregels zijn grotendeels gelijkaardig aan de klassieke doos, alleen zijn de vakjes ingevuld met een stevig blauw-wit tintje. Zo kan je bij het dobbelen op de Cegeka Arena, de Jos Vaessen Talent Academy of meubelstukken Pierre Denier en Tony Greco terechtkomen.

De meeste vakjes, 22 om precies te zijn, dragen evenwel de naam en foto van een legende uit de Genkse A-ploeg. Geen eenvoudige opgave om die samen te stellen, en dus riep Genk de hulp in van haar eigen supporters. Zij kregen de kans om te stemmen uit een lijst van 60 mogelijkheden. In totaal gingen beantwoordden 5000 mensen die oproep. Branko Strupar, Thomas Buffel, Souleymane Oulare en Wesley Sonck behoorden tot de meest gestemde namen, net als Rode Duivels Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne uiteraard.

Uit de huidige spelerskern werd slechts één speler weerhouden: aanvoerder en kind-aan-huis Bryan Heynen. Verder krijgt hij wel gezelschap van een heleboel recente Genkies met wie hij zelf nog samengespeeld heeft. Zo hebben onder meer Junya Ito en Joakim Maehel een plaats bemachtigd.

Alle 22 verkozen Genk-legendes: 

Joakim Maehle
Josip Skoko
Junya Ito
Danny Vukovic
Kalidou Koulibaly
Sander Berge
Ally Samatta
Ruslan Malinovskyi
Souleymane Oulare
Elyaniv Barda
László Köteles
Anele Ngcongca
Domenico Olivieri
István Brockhauser
Paul Onuachu
Leandro Trossard
Wesley Sonck
Bryan Heynen
Branko Strupar
Thomas Buffel
Thibaut Courtois
Kevin De Bruyne