Casteels wil geen potenzager zijn: Af en toe stuur ik berichtjes met Courtois

Casteels wil geen potenzager zijn: "Af en toe stuur ik berichtjes met Courtois"

15 november - 13:00
1

Bij afwezigheid van Thibaut Courtois zal Koen Casteels (hoogstwaarschijnlijk) het doel bewaken bij de Rode Duivels. Domenico Tedesco duidde hem eerder al aan als de vaste vervanger, al kon Casteels er bij de vorige interlandonderbreking niet bij zijn door een blessure. Zijn verstandhouding met Courtois zit alvast prima.

De een zijn dood is de ander zijn brood. Dat spreekwoord zal ook Casteels niet onbekend zijn. De nummer één van VFL Wolfsburg speelt normaal gezien tweede viool bij de Rode Duivels, maar sinds het wegvallen van Courtois staat hij eindelijk zelf eens in de schijnwerpers. Dat mag op Euro 2024 best zo blijven, geeft hij zelf toe. "Dat zou magnifiek zijn, dat ga ik niet ontkennen", vertelt Casteels eerlijk aan Het Nieuwsblad.

Dat betekent evenwel niet dat zijn contact met Courtois slecht zit, wel integendeel. Op de veelbesproken aanvoerderskwestie wil Casteels niet ingaan, maar de zware knieblessure bij zijn concullega heeft hem wel bewogen. "Af en toe stuur ik berichtjes met Courtois. Een blessure wens je niemand toe", is Casteels duidelijk.

In de voorbije interlands moest de Limburger zélf zijn stekje afstaan aan Matz Sels. Een buikspierletsel strooide toen roet in het eten. Inmiddels is Casteels daarvan verlost. Afgelopen weekend vierde hij zijn terugkeer tegen Borussia Mönchengladbach, al is dat werkwoord misschien verkeerd gekozen. De sluitpost van Wolfsburg moest zich liefst vier keer omdraaien: 4-0.