Vitesse werkt aan plan B met overname: 'In België met veel minder info'

Vitesse werkt aan plan B met overname: 'In België met veel minder info'

15 november - 07:20 Laatste update: 07:52

Vitesse-directeur Peter Rovers blijft vertrouwen in een goede afloop van de overname door de Common Group van de Amerikaan Coley Parry. Omdat de licentiecommissie van de KNVB nog altijd geen groen licht gaf, zijn de Arnhemmers inmiddels wel met een alternatief scenario bezig.

"We werken al enige tijd aan een plan B. Je moet altijd verder kijken dan je neus lang is en nadenken over een alternatief. Het ligt blijkbaar ingewikkeld, gezien de duur van het overnameproces, zowel qua beoordeling van het verleden als qua beoordeling van de toekomst", zegt Rovers tegen De Telegraaf. Wat plan B inhoudt, wil hij niet zeggen. "We blijven natuurlijk niet zitten totdat we weten dat het ene niet werkt."

Eén van de problemen rond de mogelijke overname is dat Common Group geen jaarrekeningen kan overleggen. Rovers vertelde al dat kan worden opgevangen door alternatieve financiële informatie. "Zowel in Engeland als in België is het Common Group gelukt om met veel minder informatie goedkeuring te verkrijgen. Als ik zie wat er allemaal toegezonden is vorige week, kan ik me niet voorstellen, dat dat in Nederland niet zou gebeuren. Maar dat beoordeel ik met mijn gezonde boerenverstand en niet als een accountant of lid van de licentiecommissie."

Voorlopig zit Vitesse daarom nog in de wachtkamer. "De vraag is uiteraard of dat voor alle deskundigen voldoende is om tot een positief advies te komen. Daar hebben we nog geen uitsluitsel over gekregen", aldus Rovers.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.