Openda ziet link met Tedesco: Daardoor weet ik goed wat hij verlangt

Openda ziet link met Tedesco: "Daardoor weet ik goed wat hij verlangt"

14 november - 23:12 Laatste update: 23:40

De loopbaan van Loïs Openda blijft in stijgende lijn verlopen. Zijn overstap naar RB Leipzig heeft hij moeiteloos verteerd, met negen doelpunten in de Bundesliga en twee in de Champions League. Nu wil de pijlsnelle spits ook bij de Rode Duivels een stap vooruit helpen. De aanwezigheid van Domenico Tedesco ziet hij als een voordeel.

Openda was in 2023 al goed voor 25 officiële doelpunten, maar daar zat nog geen enkele voor de nationale ploeg bij. Zijn enige twee treffers voor de Rode Duivels tot dusver dateren uit 2022, toen Roberto Martinez nog aan het roer stond. Hoe dat juist komt, weet Openda zelf ook niet meteen. "Ik moet me gewoon toeleggen op de acties die ik krijg tijdens deze ontmoetingen", antwoordde hij op zijn persconferentie.

Nochtans zou het spel van Tedesco hem in principe moeten liggen. De huidige bondscoach was eerder werkzaam bij Leipzig en kent het type voetbal dat daar gepredikt wordt als zijn broekzak. "Nu ik daar speel, heeft hij me er vaak over gesproken en raad gegeven. Die connectie hebben we dus wel. Hij kent het systeem van Leipzig heel goed, wat het net iets eenvoudiger maakt voor mij", aldus Openda.

Die link met Leipzig zou hem een stap vooruit moeten helpen. "Daardoor weet ik goed wat hij verlangt van een aanvaller", maakt hij zich sterk. Openda hoopt alvast om in deze interlandonderbreking zijn nul onder Tedesco weg te vegen. In de oefenmatch met Servië en het laatste EK-kwalificatieduel tegen Azerbeidzjan komen daar naar alle waarschijnlijkheid kansen toe.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.