Servië heeft eigenlijk geen zin in oefenmatch met Rode Duivels: Delicaat moment

Servië heeft eigenlijk geen zin in oefenmatch met Rode Duivels: "Delicaat moment"

14 november - 22:47 Laatste update: 22:53
2

Het is maar de vraag of de oefeninterland van woensdag een echte waardemeter wordt voor de Rode Duivels. Eerst en vooral is het nog onduidelijk in welk stadion de partij zal doorgaan en bovendien lijkt tegenstander Servië niet bepaald over te lopen van de motivatie. Zondag wacht voor dat land een veel belangrijker duel, geeft ook haar bondscoach toe.

Net als de Rode Duivels staat Servië aan de vooravond van een gemengd tweeluik. Woensdag opent het met een vriendschappelijke wedstrijd, zondag gaat het pas echt om de knikkers. Aangezien de Serviërs nog vol aan de bak moeten in hun EK-kwalificatiepoule, ligt de focus verderop. "Fysiek zijn we dan wel in Brussel, met onze gedachten zitten we al bij de wedstrijd tegen Bulgarije", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Dragan Stojkovic.

Momenteel staat het land van onder meer Aleksandar Mitrovic tweede in haar groep, op een puntje van leider Hongarije. Aangezien de top-twee doorstoot, ziet dat er goed uit, maar achtervolger Montenegro mag mathematisch nog hopen. Als dat land donderdag wint van Litouwen, moet Servië zondag op de slotspeeldag nog vol aan de bak. Met Bulgarije kijkt het dan wel de rode lantaarn in de ogen.

Het ziet er dus zeker niet slecht uit voor Stojkovic en zijn manschappen, al voelt de ontmoeting met de Rode Duivels wel aan als een overbodig tussendoortje. "De oefeninterland komt dan ook op een delicaat moment", stelt Stojkovic onomwonden. De bondscoach omschreef de Belgische nationale ploeg ten slotte als een "jong en sterk" geheel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.