Club Brugge Foundation schenkt hele archief voor langdurige tijd aan stad Brugge

Club Brugge Foundation schenkt hele archief voor langdurige tijd aan stad Brugge

14 november - 22:16 Laatste update: 22:53
8

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Club Brugge, kan vanaf nu bij de stad bekend. Alle archiefbestanden rond de club zullen in de toekomst bij het Stadsarchief van Brugge in te kijken vallen. 

De Brugse Radio Exclusief meldt het nieuws op haar website. De Club Brugge Foundation, die sinds oudsher allerlei documenten en relikwieën van Blauw-Zwart verzamelt, heeft haar gehele papieren en audiovisuele archief 'in langdurige bewaring' afgestaan aan het Stadsarchief. "Hiermee is de toekomst van dit uniek Brugs erfgoed verzekerd", laat burgemeester Dirk De fauw weten. "Het is een mooi voorbeeld van hoe de Stad haar sportclubs en -verenigingen met een roemrijk verleden ondersteunt." Beide partijen ondertekenden daar vorige vrijdag een akkoord over.

Niet alleen de stad wrijft zich in de handen, ook bij de Club Brugge Foundation zelf is men tevreden. Die organisatie wil overigens nog een pakje verder gaan. "Het heeft als doel om niet alleen genoemd archief maar ook alle erfgoedobjecten van Club Brugge KV veilig te stellen: bekers, wedstrijdvaantjes, truitjes en diverse andere objecten." De Club Brugge Foundation droomt tot slot van "het grootste voetbalmuseum van ons land dat het grote publiek in de rijke blauwzwarte geschiedenis onderdompelt".

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.