VP 11: Janssen is terug bij Antwerp, revelatie staat op voor Union

VP 11: Janssen is terug bij Antwerp, revelatie staat op voor Union

13 november - 13:44 Laatste update: 16 november - 09:00

Op Speeldag 14 heeft Union zich verzekerd van de herfsttitel, maar ook op andere velden was er genoeg te zien. Deze elf maakten de dienst uit.

Warleson als kwelduivel
Club Brugge speelde niet slecht tegen stadsgenoot Cercle, maar botste telkens op doelman Warleson. De Braziliaan stond pal op elke poging en redde zo een punt.

KV Mechelen hield de deur op slot tegen Sporting Charleroi en pakte een clean sheet. Elias Cobbaut was één van de sterkhouders. Bij Club Brugge mocht Joel Ordonez zich bewijzen. Hij was vooral in duel uitstekend, maar moest wel aan de rust gewisseld worden. 

Bij KAA Gent liet Matisse Samoise zich zien met een voortreffelijke goal vanop afstand. Op de linkerkant kiezen we Loïc Lapoussin, waardoor we twee bijzonder aanvallende flanken krijgen. 

Mercier kan het nog
Bij RWDM mocht Xavier Mercier starten. Hij toonde waarom met een doelpunt en een handvol splijtende passes. Bryan Heynen sleepte KRC Genk in de slotfase verdiend voorbij OHL. 

Bij Westerlo vindt Nicolas Madsen na een mindere periode zijn beste vorm terug. Het zal nodig zijn, want Westerlo gaat als voorlaatste de interlandbreak in.

Rodriguez is de held
Voorin breekt Kevin Rodriguez los bij Union met twee doelpunten. Ook Vincent Janssen is over zijn vormdip heen met twee goals bij Antwerp.

Bij STVV bracht Aboubakary Koita zijn totaal op tien goals. Niet te geloven dat hij vorig seizoen geen enkel doelpunt kon maken.