VP Lessen: Zwaar CL-debuut voor Antwerp, Vermeeren op weg naar de top

VP Lessen: Zwaar CL-debuut voor Antwerp, Vermeeren op weg naar de top

19 september - 23:24 Laatste update: 20 september - 20:23
11

Een zwaar CL-debuut voor Royal Antwerp FC. Dat met forfaitcijfers onderuit ging tegen FC Barcelona. Ook een zeer leerrijke partij. Hier zijn de lessen van VoetbalPrimeur.be.

Een zwaar leerproces voor Antwerp
Een CL-debuut om nooit te vergeten voor Antwerp. In positieve zin, maar ook in negatieve zin. Het was verschrikkelijk zwoegen tegen FC Barcelona, dat zelfs nooit helemaal het gaspedaal moest indrukken tegen The Great Old. Welkom op het Kampioenenbal Antwerp.

Het werd daardoor, ondanks het schitterende CL-parcours van Club Brugge vorig seizoen, nog maar eens duidelijk dat de Champions League voor Belgische ploegen iets te hoog gegrepen kan zijn. Ook KRC Genk ondervond dat de eerste wedstrijden in de CL. Maar Club Brugge bewees dan weer dat je ook kan groeien als ploeg en punten kan sprokkelen in de Champions League. De kop is er nu af voor Antwerp, de nervositeit is niet meer nodig. Nu kan het vooruit kijken naar de volgende wedstrijden.

Vermeeren mag het hoogste ambiëren
Arthur. Vermeeren. Een naam die voor de partij tegen FC Barcelona al in flink wat boekjes stond. Na de partij tegen FC Barcelona al zeker. De absolute topploegen keken al naar zijn prestaties en zullen nu helemaal overtuigd zijn: Vermeeren is klaar voor de volgende stap.

Amper achttien jaar oud, maar dat was er tegen Barcelona niet aan te zien. Terwijl zijn ploegmaats sterretjes zagen, speelde Vermeeren met momenten als een echte ancien. Er bestaat nu dan ook helemaal geen twijfel meer over dat de absolute topclubs komende zomer (en misschien deze winter al) een heuse strijd zullen voeren voor zijn handtekening.

Te braaf op het Kampioenenbal?
In eigen land durft men bij Antwerp el eens voor viriel voetbal te zorgen. In Barcelona was er daar geen sprake van. Jan Mulder vroeg tijdens de rust al voor wat meer passie en wat meer tackles, maar die kwamen er niet. Antwerp leek af en toe angstig om de sterren van Barcelona te bezeren.

Na negentig minuten voetballen stond Antwerp dan ook op slechts acht fouten. Zelfs twee minder dan Barcelona. Vragen om hevige en harde tackles doen we niet, maar bij The Great Old hoeft men ook niet bang te zijn om een voetje te zetten.

Vierde plek is lang geen zekerheid
Na de nederlaag tegen Barcelona zal men bij Antwerp misschien wel vrezen voor een pijnlijk CL-avontuur en die vierde plek, maar dat is toch nog even te vroeg om dat al te gaan denken. Al zeker als we kijken naar die andere partij in de groep, waar ook Shakhtar Donetsk het bijzonder moeilijk had.

De ploeg uit Oekraïne kende een bijzonder moeilijke avond tegen FC Porto en maakte eigenlijk nooit aanspraak op punten. Porto is misschien nog een maatje te groot voor The Great Old, maar tegen dit Shakthar mag Antwerp punten ambiëren. Een derde plek, dat lijkt goed haalbaar voor The Great Old.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s