Scorende Stengs kan met Feyenoord winnend beginnen aan Champions League

Scorende Stengs kan met Feyenoord winnend beginnen aan Champions League

19 september - 23:06
2

Feyenoord heeft zijn rentree in de Champions League opgeluisterd met een zege op Celtic. De Nederlandse kampioen was in zijn eerste groepswedstrijd in zes jaar tijd met 2-0 te sterk voor de Schotse kampioen, die het duel besloot met negen man.

In de openingsfase deelden beide teams wat speldenprikjes uit, maar echt getest werden beide keepers nog niet. Naarmate de eerste helft vorderde voerde Feyenoord de druk desondanks op. Ondertussen bleef het wel oppassen voor Schotse uitbraken. Wellenreuther redde ternauwernood op een schotje van Maeda. Aan de andere kant speelde Hartman een overtalsituatie niet goed uit door te gehaast te schieten.

Het bleek zodoende bij 0-0 te blijven, maar op slag van rust trof Calvin Stengs doel. De spelmaker verraste Joe Hart met een vrije trap. Het leek een houdbare bal, maar de ervaren doelman zat mis. Het was een flinke opsteker in de sfeervolle Kuip. Zo speelde Feyenoord niet groots, maar stond het wel op voorsprong.

Feyenoord leek voortvarend te beginnen aan de tweede helft, maar na 53 minuten was Wellenreuther de bal bijna kwijt in zijn eigen zestien. Celtic claimde nog een penalty, maar het liep met een sisser af. Verder hield de thuisploeg de Schotten aardig weg van het eigen doel. Na ruim een uur moest Celtic bovendien met tien man verder. Gustaf Lagerbielke hield Paixão vast en kreeg zijn tweede gele kaart. De Braziliaan mocht bovendien aanleggen voor een penalty, alleen keerde Joe Hart zijn zwakke inzet. Niet veel later werd hij vervangen door Jahanbaksh.

In de problemen kwam Feyenoord desondanks niet meer. Zeker niet na een rode kaart voor Odin Thiago Holm. Een goal van Geertruida ging daarna niet door, maar Jahanbakhsh gooide het duel alsnog in het slot: 2-0.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s