UPDATE: Belghali maandag geopereerd in Herentals, maandenlange revalidatie start

UPDATE: Belghali maandag geopereerd in Herentals, maandenlange revalidatie start

19 september - 19:25 Laatste update: 25 september - 22:44

KV Mechelen pakte dinsdag uit met slecht nieuws. Malinwa moest meedelen dat het seizoen van Rafik Belghali nu al voorbij is. De rechtsachter scheurde zijn voorste kruisband.

Afgelopen weekend speelde KV Mechelen op het kunstgrasveld van STVV. Daar liep het mis voor Belghali. De rechtsachter van Malinwa verdraaide zijn knie. Op een draagberrie moest de speler van het veld. Het ergste werd gevreesd en blijkt nu helaas ook uit te komen.

'Wat gevreesd werd, is intussen bevestigd. Na onderzoek blijkt dat de voorste kruisband van Rafik Belghali gescheurd is. De rechtsback begint aan een lange revalidatie. Onze medische staf schat in dat Rafik minstens zes maanden buiten strijd zal zijn', laat Mechelen weten.

Mechelen nam Belghali in de zomer over van Lommel. Bij Mechelen speelde hij dit seizoen 7 wedstrijden. In 259 speelminuten was hij goed voor 1 goal en 1 assist. 

Update 25/9: Volgens Gazet van Antwerpen zou Belghali maandag geopereerd zijn aan zijn zware kruisbandletsel. Dat gebeurde in het ziekenhuis van Herentals, door de gekende specialist Toon Claes. Als die ingreep succesvol verlopen is, kan Belghali aan zijn revalidatie beginnen werken. Die zal maandenlang in beslag nemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s