Wilmots over keepers bij Anderlecht en blunder Dupé: Een geplande moordaanslag

Wilmots over keepers bij Anderlecht en blunder Dupé: "Een geplande moordaanslag"

19 september - 16:59
11

Maxime Dupé zal niet goed geslapen hebben na de partij van RSC Anderlecht tegen KV Kortrijk. De doelman die al een goede indruk maakte sinds de start van de Jupiler Pro League maakte een slippertje tegen Kortrijk. Marc Wilmots, Philippe Albert en Stephan Streker geven hun kijk op de zaak in La Tribune. 

De Franse doelman gaf zijn fout direct na de wedstrijd toe aan de officiële omroep. Een paar minuten later maakte hij opnieuw zijn mea culpa op de radio. Hij leek erg ontroerd. Kasper Schmeichel arriveerde samen met Jesper Fredberg op het veld en nam plaats op de tribune. "Er was een nummer 1 en dat was Dupé. Hij begreep het. Wij begrepen het. De nieuwe nummer 1 wordt Schmeichel. En dat is heel moeilijk om mee te leven. Het is oneerlijk", zegt Stephan Streker.

"Het is een geplande moord", zegt Wilmots voordat hij de Fransman verdedigt. "Dupé zegt: 'Zo spelen we al sinds het begin'. Als ik hem als coach vraag om zo te gaan spelen, ga ik hem niet berispen als hij een fout maakt."

"Wie neemt de beslissingen? Het is tenslotte de coach. Het is prima om die spelers zo af te slachten, maar het is niet positief. Hij noemt Dupé niet, maar iedereen weet uit zijn toespraak dat Schmeichel gaat starten," concludeerde Philippe Albert, geciteerd door RTBF.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s