Vreselijke ref voor KAA Gent, KRC Genk krijgt Frappart en EL-debutant bij Union

"Vreselijke ref" voor KAA Gent, KRC Genk krijgt Frappart en EL-debutant bij Union

19 september - 20:15
4

Onze Belgische ploegen komen deze week ook in Europa weer in actie. Het wordt uitkijken naar de prestatie van Royal Antwerp FC, Union SG, KRC Genk, Club Brugge én KAA Gent. Zij zullen in hun confrontaties de volgende scheidsrechters krjigen.

Dinsdag 21u00 FC Barcelona vs. Royal Antwerp FC
Radu Petrescu moet de allereerste kwalificatiewedstrijd van Royal Antwerp FC in goede banen leiden. Voor Petrescu is het de tweede keer dat hij een wedstrijd mag leiden op het Europees hoofdtornooi. De 40-jarige Roemeen is echter niet aan zijn proefstuk toe wat de Catalanen betreft. Zo floot hij op 1 november 2022  Viktoria Pilsen tegen Barcelona.

Zijn landgenoten Radu Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu, Marcel Birsan en Cătălin Popa (VAR) zullen hem bijstaan.

Donderdag 18u45: Royal Union Saint-Gilloise vs. Toulouse
De Noor Rohit Saggi werd door de UEFA aangesteld om Union tegen Toulouse te leiden. Saggi maakt zo op zijn 31 jarige leeftijd zijn debuut in de Europa League. Hij mocht echter wel de afgelopen twee maanden tweemaal een kwalificatiewedstrijd voor de groepsfase van de Champions League en de Conference league fluiten. Toen floot hij onder andere de wedstrijd tussen Apoel Nicosia en KAA Gent. Saggi trok 12 gele kaarten in die twee kwalificatiewedstrijden.  

Saggi zal worden bijgestaan door zijn landgenoten Morten Jensen, Anders Olav Dale, Kai Erik Steen en de Nederlandse Jeroen Manschot (VAR).

Donderdag 18u45: Racing Genk vs. ACF Fiorentina
Donderdag neemt Genk het op tegen het Italiaanse Fiorentina. Voor deze wedstrijd werd de 39-jarige Stéphanie Frappart aangewezen als scheidsrechter. Frappart leidde vorig seizoen ook Braga-Union in de Europa League. In Qatar werd ze de eerste de eerste vrouwelijke scheidsrechter op een WK voor mannen toen ze de wedstrijd Costa Rica – Duitsland floot.

Frappart wordt bijgestaan door Mikael Berchebru , Steven Torregrossa , Bastien Dechepy en Pierre Gaillouste (VAR).

Donderdag 21u00: Zorya Luhansk vs. KAA Gent
De Italiaan Daniele Chiffi fluit de wedstrijd van KAA Gent tegen het Oekraïense Zorya Luhansk. De Italiaan is enkele maanden geleden nog in aanvaring gekomen met José Mourinho. Mourinho noemde Chiffi de slechtste scheidsrechter die hij in zijn hele loopbaan was tegengekomen. “Hij is vreselijk, hij legt geen enkele menselijke connectie en hij heeft geen empathie”, klonk het bij de Portugees toen. Mourinho werd hiervoor geschorst.

Chiffi kan rekenen op de steun van zijn landgenoten Davide Imperiale, Marco Bresmes, Livio Marinelli, Paolo Valeri (VAR).

Donderdag 21u00: Club Brugge vs. Besiktas
Aleksei Kulbakov zal de wedstrijd in Jan Breydel leiden op donderdagavond tegen het Turkse Besiktas. De Wit-Rus was al eens scheidsrechter op Belgische bodem bij de Conference League wedstrijd tussen KAA Gent en Djurgården. De Buffalo’s gingen afgelopen seizoen toen pijnlijk onderuit met 0-1.

Kulbakov wordt bijgestaan door Dmitri Zhuk, Oleg Maslyanko, Dzmitry Dzmitryieu en de Poolse Bartosz Frankowski (VAR).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s