De Condé verdedigt zich voor Disciplinair Comité: “Geen rechtsgrond voor sanctie”

De Condé verdedigt zich voor Disciplinair Comité: “Geen rechtsgrond voor sanctie”

19 september - 15:10
17

Dimitri De Condé en zijn advocaten zijn voor het Discplinair Comité verschenen. Het Nieuwsblad bracht een live-verslag uit van de zaak.

De advocaat van De Condé, Jochem Martens, sprak het Disciplinair Comité toe. "Het lijkt wel alsof ik hier een wild beest moet verdedigen, dat slaat nergens op. Er is een discussie geweest met de scheidsrechter, die toen beslist heeft dit te laten afkoelen en alles te laten doorgaan.”

KRC Genk gaat voor een vrijspraak. “Er is geen gele of rode kaart getrokken voor Dimitri de Condé. Als de feiten zo ernstig waren om zo'n zware straf te eisen had meneer Van Driessche, die hier zonet heeft aangegeven dat hij zich niet beledigd voelde, als ref een kaart moeten geven. Er is dus geen enkele rechtsgrond om een sanctie op te leggen”, klinkt het.

De Condé was ook zelf aan het woord. "Ik ben tijdens de rust inderdaad naar de scheidsrechter gegaan en heb daar woorden gebruikt waarvoor ik me bij hem wil excuseren. Het was niet bedoeld als een persoonlijke aanval. Daarnaast wil ik benadrukken dat ik nooit iemand geduwd heb. Dat bevestigen de beelden én de verklaring van Jan Vertonghen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s