Bondsprocureur niet mals voor De Condé: '3 weken schorsing + 3 voorwaardelijk'

Bondsprocureur niet mals voor De Condé: '3 weken schorsing + 3 voorwaardelijk'

19 september - 14:48 Laatste update: 15:08
59

Na de match tussen KRC Genk en RSC Anderlecht kwam Dimitri de Condé in opspraak. De Head of Football had een aanvaring met Jan Vertonghen. De bondsprocureur pleit nu voor een sanctie van drie speeldagen effectieve schorsing plus drie speeldagen voorwaardelijk voor De Condé. Dat schrijft Sporza.

Na het 1-1 gelijkspel tussen Genk en Anderlecht wachtte De Condé Vertonghen op. De speler van Anderlecht was op weg naar de kleedkamer. De Head of Football wilde aan Vertonghen laten weten wat hij van de acties van de speler tijdens de topper vond. De twee botsten met elkaar en om de acties van toen moest De Condé dinsdag verschijnen voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal.

Nu vraagt het Bondsparket aldus een zware straf voor De Condé: drie weken plus drie weken met uitstel. Vertonghen werd niet opgeroepen en zal aldus geen straf krijgen. De verdediger werd in het scheidsrechterverslag volledig uit de wind gezet. Daags belde de Rode Duivel ook met De Condé om alles op te klaren. KRC Genk gaat overigens voluit voor een vrijspraak.

De advocaten van De Condé vinden dat de media de CEO ten onrechte heeft aangevallen. Er zou ook geen rechtsgrond zijn om De Condé een straf op te leggen. Volgens de advocaten van KRC Genk had toen een gele of een rode kaart moeten zijn gevallen. Ook wijst de club naar de tv-beelden. Zelf geeft De Condé wel toe de scheidsrechter op een ongepaste manier te hebben aangesproken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s